Weekendje Parijs

Weekendje Parijs

Weekendje Parijs

Een romantische weekendje Parijs met zijn tweetjes is een heerlijke manier om weer tot elkaar te komen en er even helemaal tussenuit te zijn. Parijs staat synoniem voor romantiek en heeft bovendien enorm veel te bieden op het gebied van cultuur, lekker eten, uitgaan en je kunt er heerlijk winkelen!

Shop till you drop

Om te winkelen is Parijs een waar paradijs; in de hoofdstad van de mode kun je je verlekkeren aan chique designshops van bijvoorbeeld Gaultier, Dior of Yves Saint Laurent, juwelen bekijken in de crème de la crème der boulevards; de Rue de la Paix. Maar je kunt ook urenlang rondsnuffelen tussen de koopwaar op de rommelmarkt of op zoek gaan naar koopjes in de outletwinkels.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Cultuur in één weekendje

Cultuursnuiven doe je uiteraard in het Louvre, dit museum is zó groot dat je aan één dag waarschijnlijk niet genoeg hebt. Bekijk er in ieder geval de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De Eiffeltoren is een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen als je een weekendje Parijs ‘doet’. Als je met de lift naar de top gaat heb je een adembenemend mooi uitzicht over de stad en omgeving en je kunt daar ook het museum bezoeken waar je kunt zien hoe de Eiffeltoren tot stand is gekomen. Op de eerste twee verdiepingen kun je rondsnuffelen in de souvenirwinkels of uitgebreid dineren in één van de exclusieve restaurants.
Nu we het toch over eten hebben; in Parijs kun je genieten van de befaamde Franse keuken. Bij het ontbijt een heerlijke warme croissant of chocoladebroodje, tussendoor duik je de brasserie in of haal je vers stokbrood bij de boulangerie en eet dat met een lekker stukje Franse kaas. Voor het avondeten geniet je van de tongstrelende delicatessen en natuurlijk wijn. Je kunt dan samen naar een chique restaurant voor haute cuisine of een fusionrestaurant gaan of juist een gezellig Frans bistrootje induiken.

Kortom, een romantische weekendje Parijs is puur genieten!