Winkelen in Parijs

Winkelen in Parijs

Winkelen in Parijs

Als het om winkelen gaat, staat Parijs wel bij de top-3 lijst van populaire steden. In Parijs kun je eindeloos shoppen en het is natuurlijk dé modestad van de wereld. Daarbij denk je meteen aan luxe warenhuizen als Aux Printemps en de Galeries de Lafayette of beroemde straten zoals de Boulevard Haussmann en de Champs Elysées met de bioscopen, cafés en luxueuze winkels , maar de Franse hoofdstad heeft nog veel meer te bieden!

Winkelen in Parijs; Rue du Bac

De rue du Bac is ook een heerlijke straat om te winkelen; kledingboetieks, schoenen- en brillenwinkels, interieurzaken, chocolade- en andere delicatessenshops en nog veel meer. Daarnaast is er een fraai park en het Square des Missions Etrangères met het borstbeeld van Chateaubriand.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Rue de la Paix

Voor mensen met een dikke portemonnee die op zoek zijn naar prachtige juwelen is de Rue de la Paix ‘the place to be’. Glimmende limousines staan voor de trottoirs van de chique juweliers met schitterend gevels en heuse bodyguards voor de deur. Ook als je niet zo’n groot budget hebt, is het erg leuk om een keer over de Rue de la Paix te wandelen.

De Stock

Wil je niet alleen kijken in de luxe winkels maar ook kopen met je beperkte budget, dan moet je naar de Stock. Je vindt er discountwinkels van alle grote merken. Zo kun je een miljonairs outfit kopen voor steuntrekkersprijzen!

Saint Ouen

Aan de Rue de Rosiers bevindt zich de vlooienmakrt van Saint-Ouen, of eigenlijk zijn het een heleboel vlooienmarkten aan elkaar geplakt. Je kunt hier dagenlang rondsnuffelen en elke markt heeft zijn eigen producten en sfeer.
Straten van Parijs

Straten van Parijs

Carré Rive Gauche

Als je op zoek bent naar het échte Parijs, dan moet je naar Carré Rive Gauche. Allerlei leuke boetiekjes, antiek- en andere winkeltjes en iets verderop, in het 2e arrondissement vind je kleine galerijen, knusse cafés en boetiekjes.

Je ziet dus dat er op shoppingebied nergens zoveel te beleven valt als in Parijs. En mocht het weer een keertje niet meewerken, dan zijn er ook nog voldoende overdekte winkelcentra…