Eiffeltoren

Eiffeltoren Parijs

Eiffeltoren Parijs

Een bezoek aan de Eiffeltoren mag aan je trip naar Parijs natuurlijk niet ontbreken want wat zou Parijs zijn zonder de Eiffeltoren? De toren is wereldberoemd en het symbool van de stad. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze 325 meter hoge metalen constructie en kun je er nog meer doen dan alleen foto’s nemen?

Geschiedenis

Aan het eind van de 19 e kreeg de beroemde bruggenbouwer Eiffel de opdracht om een toren te ontwerpen ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889 die dienst zou doen als monumentale toegang tot de tentoonstelling. Het was een speciaal jaar omdat het tevens de 100 e verjaardag van de Franse Revolutie was. Op 31 maart 1889 werd de Eiffeltoren ingehuldigd en daarna op 6 mei officieel geopend.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Eigenlijk was het de bedoeling om de Eiffeltoren na twintig jaar weer af te breken. Maar de toren bleek zeer waardevol te zijn voor de radiocommunicatie (er werden langeafstandsradioberichten verzonden vanaf de toren) en bleef dus staan.

De inwoners van Parijs vonden het maar een lelijk bouwwerk en waren dus in eerste instantie niet blij met de Eiffeltoren. Toch is het imago van Parijs onlosmakelijk verbonden met dit bouwkundige meesterwerk en zijn de Parijzenaren er vandaag de dag best trots op.

Een bezoek aan de Eiffeltoren
De Eiffeltoren heeft een prachtige locatie in het zuidwesten van de stad aan de oevers van de rivier de Seine. Van bovenaf heb je dan ook een adembenemend mooi uitzicht over de stad en de omgeving.

Er zijn drie liften bij de noord-, oost en westpilaar die je kunt nemen naar de 1 e en 2 e verdieping. Wil je naar de top dan moet je op de tweede verdieping ‘overstappen’ op een andere lift. Daarnaast kun je natuurlijk ook de trap nemen. Helemaal bovenin de Eiffeltoren bevindt zich een museum met wassenbeelden in het oude kantoor van Gustave Eiffel. Op de etages vind je restaurants en souvenirwinkels.

Toegangsprijs

De toegangsprijs tot de Eiffeltoren is afhankelijk van hoe hoog je wilt gaan en van je leeftijd. Een kaartje om naar de top te gaan is voor volwassenen € 14,50. Voor meer informatie kun je de officiële website van de Eiffeltoren raadplegen.