Trein naar Parijs

Zin in een korte vakantie naar Parijs? Met de trein ben je er snel en comfortabel! Je bent met de hogesnelheidstrein, vanaf Amsterdam Centraal, in drie uur en een kwartier in het hartje van de Franse hoofdstad en onderweg zit je lekker ontspannen en geniet je van het landschap dat aan je voorbij glijdt. Na de reis stap je uit op Gare du Nord en kan het genieten van de lichtstad beginnen!

Treintickets naar Parijs

Met de trein naar parijs

Met de trein naar parijs

Als je met de trein naar Parijs wilt zijn er verschillende aanbieders waar je uit kunt kiezen. Meestal verzorgen NShispeed en de Thalys samen uw reis. De Thalys is een zeer moderne en snelle hogesnelheidstrein en is de snelste mogelijkheid om in Parijs te komen. Vanaf Amsterdam Centraal vertrekt de Thalys maar liefst 9 à 11 keer per dag, maar je kunt ook vertrekken vanaf Rotterdam Centraal of Schiphol en woon je in het zuiden van Nederland of België dan kun je ook kiezen voor Brussel als vertrekstation. Natuurlijk kun je vanaf elk station in Nederland vertrekken, maar dan zal je 1 of meerdere keren moeten overstappen.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Reisduur

Uiteraard geldt er voor elk traject een andere reistijd, afhankelijk van de totale afstand. Zoals gezegd is de reis Amsterdam – Parijs 3 uur en een kwartier, vanaf Schiphol ben je iets meer dan 3 uur onderweg en het traject Rotterdam – Parijs neemt iets meer dan 2,5 uur in beslag. Vanaf de andere stations ben je meer tijd kwijt, aangezien je 1 of meerdere keren moet overstappen.
Met de trein naar Parijs; korting?

Als je treinkaartjes wilt gaan boeken, kijk dan eens of je niet aanmerking komt voor korting. Er zijn verschillende aanbieders die korting bieden. Door de tickets als grote partijen in te kopen, kunnen ze particuliere kopers aan voordelige treintickets helpen. Ook als je houder bent van een bepaalde kortingskaart, zoals OV-studenten- of seniorenkaart, kan het zijn dat je voor korting in aanmerking komt. Daarnaast verzorgen reisorganisaties vaak mooi aanbiedingen voor treinreizen naar Parijs. Meestal heb je dan de reis en het verblijf als 1 pakket.