Weer Parijs

Frankrijk heeft een enorm groot oppervlak en is één van de grootste landen in Europa. Het weerbeeld in Frankrijk wordt dan ook bepaald door maar liefst 3 klimaatsoorten. In het zuiden heerst er een Mediterraan klimaat, maar in het noordwestelijke deel heb je te maken met een vochtig zeeklimaat. Parijs ligt meer in het binnenland en daar heerst dan een milde vorm van het semi-landklimaat, met redelijk strenge winters en lekker warme zomers.

Beste reistijd Parijs

Het best lastig om een ‘beste reistijd’ voor Parijs aan te geven; eigenlijk kun je het hele jaar door prima een korte vakantie doorbrengen in de stad. Het is, net als bij ons in Nederland, lastig om op de lange termijn te voorspellen wanneer het regent of juist niet. Juni en September zijn misschien dan aan te geven als beste maanden voor een stedentrip naar Parijs. De temperaturen zijn dan aangenaam en de kans op regen is dan minder groot. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan de temperatuur flink oplopen en dat is wellicht minder prettig als je door de stad wilt wandelen.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Tijdens de wintermaanden is het gemiddeld maar iets warmer dan in Nederland, toch kan een wintertrip naar Parijs ook erg leuk zijn. Vooral de periode voor kerst is de stad erg sfeervol en als je het te koud krijgt zijn er voldoende attracties binnen om je op te warmen. Denk bijvoorbeeld aan het Louvre waar je uren- of zelfs dagenlang kunt rondkijken om te genieten van de unieke kunststukken.
De Eiffeltoren is een attractie die je zowel met mooi als slecht weer kunt bezoeken. Uiteraard is het uitzicht bij mooi zonnig weer een stuk aantrekkelijker, maar je kunt in de Eiffeltoren ook genieten van een heerlijk diner waarbij je Parijs en omgeving kunt bewonderen.

Kortom, het weerbeeld in de Franse hoofdstad is nogal wisselvallig, maar Parijs heeft voldoende te bieden om je bij elk weertype te vermaken!