Hotels Parijs

Parijs is een heerlijke en veelzijdige stad voor een korte vakantie. De bijnamen die Parijs heeft; ‘de stad van de liefde’, ‘de lichtstad’ en ‘de stad van de mode’ zeggen al veel. Daarnaast zou je de tweeduizend jaar oude Franse hoofdstad ook de ‘stad van de cultuur en historie’ kunnen noemen. Alleen het Louvre en Montmartre zijn al genoeg om dat waar te maken, maar er zijn ook talloze musea, kunstgalerieën en andere bezienswaardigheden. Om van dat alles optimaal te kunnen genieten heb je uiteraard een comfortabel hotel nodig.

Hotels Parijs in overvloed

Parijs krijgt jaarlijks enorm veel toeristen te verwerken en telt daarom zo’n 2.000 hotels in diverse prijsklassen. De kamerprijzen liggen gemiddeld wel hoger dan in andere steden, maar toch is er voor iedere voorkeur en portemonnee een geschikt hotel te vinden.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Romantische hotels

Zin in een paar romantische dagen in de stad van de liefde? Een knus en romantisch hotel is dan een eerste vereiste. De meeste hotels in Parijs voldoen wel aan die eisen, maar toch zijn er wel een aantal die daar nog een schepje bovenop doen. Zo heb je het BLC Design Hotel op een rustig plekje op een steenworp afstand van het Place de la Bastille en knusse restaurants en bistro’s. Wil je de sfeer van vroeger, dan zit je goed in het 17 e eeuwse pand van Hotel Saint Paul, in de wijk St Germain des Prés.
Luxe hotels

Is geld geen factor? Dan kun je je alle luxe permitteren. Hotel de Vendome, Hotel Gramont Opera en Hotel Le Bristol zijn slechts enkele van de vijfsterrenhotels die Parijs rijk is.

Moderne hotels

Houd je van een modern en strak interieur? Ook dan kun je in de lichtstad een geschikte kamer vinden. Zo heb je Hotel Sezz, bij de Eiffeltoren, of het Kube Hotel en Hotel Ares. Ook Hotel Le A verdient het om genoemd te worden; een wonderbaarlijke en unieke plek met achter elke deur een droom of impressionist.

Budget hotels

Zoals gezegd liggen hotelprijzen in Parijs hoger, maar Parijs kent ook voldoende budget hotels en door te kiezen voor een hotel dat iets verder van het centrum ligt heb je een voordelig compromis. Je hoeft dan nog minder per nacht te betalen en bent met de metro in 10 minuutjes in hartje Parijs! Ook biedt het aanbeveling te zoeken naar een leuke actie of aanbieding voor hotels Parijs.