Disneyland Parijs

 Ontdek Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs in de avond

Voor een vakantie vol magie en avontuur ga je natuurlijk naar Disneyland Parijs. Het is een complete wereld op zich bestaande uit verschillende betoverende themalanden en boordevol attracties, parades en shows, zowel in Disneyland Park als in Walt Disney Studios Park.

Het park van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt op ongeveer 32 kilometer buiten Parijs in Marne-la-Vallée en beslaat zo’n 600 hectare grond. De laatste jaren heeft het park een aantal flinke uitbreidingen en vernieuwingen ondergaan. Rondom het park zijn er diverse voorzieningen zoals hotels, tennisbanen, zwembaden en zelfs een golfbaan.

Overal in Disneyland Parijs zie je levensgrote Disney-figuren, zoals Mickey en Minney Mouse, Donald en Katrien Duck, Goofy en Pluto, dus heb je voldoende de gelegenheid om leuke plaatjes te schieten! Er zijn talloze attracties voor jong en oud, restaurants, souvenirwinkels en nog veel meer.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

In het Walt Disney Studios Park ontdek je de magische wereld van de film en entertainment. Er zijn 4 verschillende productiezones van de wereld van animatie- en tekenfilms waar je een kijkje achter de schermen kunt nemen.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

De themalanden

Het park is verdeeld in de volgende landen, elk met een eigen thema:

Fantasyland

Fantasyland is vooral gericht op de jonge bezoekertjes. Je vindt er allerlei attracties gewijd aan klassieke sprookjes en tekenfilms, zoals het kasteel van Doornroosje, de draaimolen van Dombo, en Alice’s Curious Labyrinth.

Frontierland

Frontierland is dé plek voor stoere jongens; het is het ‘wilde westen’ dat hier helemaal tot leven komt.

Discoveryland

In Discoveryland maak je een reis naar de toekomst. Laat je naar de maan schieten in Space Mountain, bestuur een ruimteschip in Orbitron of kijk een 3D film het CinéMagique.

Adventureland

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain attractie
Altijd al gedroomd als piraat te leven? Adventureland staat volledig in het teken van de film Pirates of the Caribien en je kunt er een heus piratenschip bezichtigen.

Main Street USA

Main Street USA is de ‘hoofdstraat’ van Disneyland. Het is traditionele Amerikaanse stad en vormt het startpunt van alle activiteiten op het park.

Bereikbaarheid en tickets

Disneyland Parijs is bereikbaar met de auto (er is ruim voldoende parkeergelegenheid), trein of bus. De toegangsprijs is afhankelijk van of je 1 of 2 parken wilt bezoeken, het aantal dagen en welk hotel je kiest. De goedkoopste mogelijkheid is 1 dag, 2 parken, inclusief shuttle voor € 59,-.