Vliegen naar Parijs

In de meeste gevallen is de trein of auto naar Parijs sneller en goedkoper dan het vliegtuig. Toch kan het soms, afhankelijk van je woonplaats en de prijs van het ticket op dat moment, handiger en voordeliger zijn om te vliegen naar Parijs.

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Woon je dicht bij Schiphol dan is het interessant om te kijken naar vliegtickets. Soms zijn er namelijk aantrekkelijke aanbiedingen waardoor het vliegen voordeliger uitpakt dan bijvoorbeeld de trein. Vanaf Schiphol vertrekt er wel 10 keer per dag een vlucht van KLM naar luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, dus kun je de vertrektijd precies aan je voorkeur aanpassen. Ook bij Transavia vindt je het hele jaar aantrekkelijk geprijsde vliegtickets Parijs.

Bekijk nu de beste Parijs vakantie aanbiedingen

Vliegvelden Parijs

Vliegen naar Parijs

Vliegen naar Parijs

Parijs is een belangrijk knooppunt voor het luchtverkeer en heeft maar liefst 3 luchthavens, twee vlak bij de stad. Charles de Gaulle ligt net ten noorden van Parijs en is het op één na drukste vliegveld van Europa (London Heathrow is nummer 1). Net ten zuiden van de stad is de locatie van Aéroport de Paris-Orly waar vooral binnenlandse vluchten en budget maatschappijen aankomen. Daarnaast heb je nog Paris Beauvais Tille Airport. Deze luchthaven ligt op ongeveer 80 kilometer buiten de stad en als je met een low cost carrier zoals Ryanai of Wizz vliegt heb je grote kans om hier te landen.
Prijzen

Vanaf Schiphol moet je rekening houden met een prijs vanaf €100,- voor een retourticket naar Charles de Gaulle. Deze rechtstreekse vluchten duren ongeveer vijf kwartier.

Je kunt er ook voor kiezen om vanuit België of Duitsland te vertrekken. Vanaf Brussels Airport vlieg je er ongeveer 50 minuten over, maar daar betaal je wel een hogere prijs voor je ticket; ongeveer €400,–. Vanuit Keulen of Düsseldorf vetrekken er ook meerdere vluchten per dag naar Parijs. Je vliegt er dan ook ongeveer 5 kwartier tot anderhalf uur over.